UNN DEG VERDENS VAKRESTE EVENTYR:

KRYSS USA på HARLEY-DAVIDSON eller i bil (cabriolet) – Chicago til Los Angeles – på verdensberømte ROUTE 66 i USA!

Verdens vakreste eventyr på 17 dager. I samarbeid med Route66usa.info, verdens største Route 66 firma, arrangerer vi spesialturer sommer 2014. Route66usa.info (Route 66 International) er den eneste arrangøren i Norge og Sverige som er godkjent av Harley-Davidson til å kjøre slike turer på Route 66 i USA, og har over 1000 fornøyde kunder fordelt på ca. 30 turer hver sommer.

På turen opplever du det beste av Hollywood, Las Vegas, Grand Canyon & Chicago. Du får se det virkelige og ekte Amerika. En eventyrreise over 4000 km, åtte stater og tre tids-soner. Du krysser Amerika på Harley Davidson eller i åpen bil. To norske guider tar vare på deg. Cowboy ranch, indianer-reservat, helikopter over Grand Canyon, utendørs svømmebasseng hver dag, film- og fotopakke om DIN tur m.m.

12 av de 17 dagene i USA tilbringes på landeveien. Det er aldri mer enn 3 – 6 timer effektiv kjøring på kjøredagene. Det blir mange og lange pauser underveis med stopp hver time. Vi garanterer at du får med deg alle opplevelsene som er verdt å se på verdensberømte route 66 USA. Små endringer av dagsprogram kan forekomme, men da til det bedre.

Kjøredagene ser slik ut: kjøres omvendt på tur 2:

Kjøredag 1: Chicago – Springfield, IL , Ca. 290 km. (ca 5 timers effektiv kjøring).
Vi møtes i resepsjonen for fellestransport til Harley Davidson, der nypolerte årsmodeller av Harley’er står og venter på oss. Vi får alt utstyr og alle de nødvendige forsikringer du trenger er inkludert i prisen. Bagasje du ikke trenger på turen blir lagt i følgesbilen.
Kosetur gjennom Illenois flate, grønne landskap. Flere små byer som Romeoville, Joliet, Gardner, Lincoln, Atlanta, Pontic og Lexington passeres før vi sjekker inn på hotell i Springfield, Il på ettermiddagen. Avslapning ved bassenget. Eller blie med guiden til en felles middag på en av flere restauranter.

Kjøredag 2: Springfield, Illinois – Springfield, Missourie, ca. 465 (ca. 6 timers effektiv kjøring, fine veier)
Mest mulig av kjøring vil foregåt på gamle Route 66 slik at vi kan nyte naturen og kulturen. Flere gamle byer passeres. Vi forsøker å kjøre gjennom St. Louis, kjent for iste og iskremkjeks, samt Budweiserølet. Vi kjører også forbi The Gateway Arch, en 190 m. høy stålbue, som kan ses på 6 km avstand. Reist til minne om pionerene. Et stopp blir gjort ved Jesse James Museum og Meramec Caverns i Stanton, der deres tyvgods ble gjemt i hulene etter bank- og togrøveri. Guidet grottetur arrangeres. Lunsj i Rolla, Film og fotosession. Vi er også innom Devil’s Elbow og Fanning (med verdens største gynge-stol.) I kveld blir det Route 66 fest. På vårt motell, Best Western Rail Haven, som er dagens mål bestiller vi pizza og tilbringer kvelden ved bassenget.

Kjøredag 3: Springfield, Missourie – Stroud, Oklahoma, ca. 390 km (ca. 5 timers
kjøretur).
Ny dag på gammeldagse Route 66, behagelig tempo på spennende veier gjennom Missouri, Kansas og Oklahoma. Denne etappen er selve hjertet i route 66 og landskapet og kulturen skifter, og vi møter mennesker på en annen måte. Morsomt stopp er Bernies bar i Avilla, Missouri. En autentisk gammel hillbillybar med orginal jukebox. Dette er for øvrig amish land, så pass opp for hest og kjerre. I Galena, Kansas, spiser vi lunsj hos ”4 Women on the Route” – noen hyggelig damer som har åpnet gatekjøkken i en gammel bensinstasjon. Hjemmelagede burgere, kaffe og mineralvann til en rimelig penge.

Kjøredag 4: Stroud; Oklahoma-Amarillo, Texas. Ca. 465 km. (5 – 6 timer effektiv kjøring, flotte veier).
Vi setter kurs mot Oklamoma city og til Clinton og de nasjonale Route 66 museet. Videre til Amarillo, The Yollow Rose of Texas . Her spiser vi et skikkelig kjøttmåltid. Biffer helt opp til 2.2 kg. Får du i deg det på en time spanderer kokken måltidet. (om ikke så pleier de andre deltakere å spleise på måltidet – for showets skyld. Et minne for livet.
Vi overnatter og her er det muligheter for tøyvask.

Kjøredag 5: Amarillo, Texas – Santa Rosa, New Mexico – ca. 290 km med eksklusivt besøk på en ekte cowboyranch.
I dag besøker vi verdens største boots-butikk, et must før vi forlater Amarillo. Etter noen få kilometer får vi øye på USA’s mest kjente kunstverkt. Ti gamle Cadillacs med fronten godt ned i bakken ute på et gjorde. Verdens galeste bilkunstverk. Vi krysser grensen i New Mexico ved ”ghost town” Glenrio før Adrian. Et lite sted med 154 innbyggere. Stopp her for fotografering med Mid point skiltet. New Mexico er en flott stat med særpreget og skiftende natur. Vi kjører gjennom tørre, røde ørkener og flotte fjellformasjoner. Stopp i Tucumcari hvor vi finner The Blue Swallow motell fra 1939. Hvert rom har privat garasje, som er dekorert med motiver fra Route 66 USA og filmen
”Easy Rider”. Vi ender opp i Santa Rosa og kan slappe av ved bassenget før vi skal opp-leve et av turens høydepunkt. Privat besøk hos Curt, en rancheier med norske aner. Vi er invitert til ranchen hans på prærien. Familien tar oss imot, som om vi skulle være ”tjukke slekta”. Vi får oppleve livet på en New Meico ranch, demonstrasjon hvordan kveget blir fanteg inn. Ekte hjemmelaget cowboymat blir servert. Etter middagen er det leirbål med godt drikke og røverhistorier.

Kjøredag 6: Santa Rose, New Mexico – Albuquerque, New Mexico – ca. 200-290 km, avhengig av været.
Fin kjøredag gjennom ville vesten. Store opplevelser venter oss. Her kjører vi på 80% av den gamle historiske Usd Route 66 som er kjørbar. Dagens mål er Albuquerque for innsjekking på hotellet. Om kvelden finner vi restaurant for god mat og hyggelig samvær.

Kjøredag 7. Albuquerque, New Mexico – Gallup,New Mexico. Ca. 290 km.
I dag går turen gjennom tørr, varm ørken. Vi skal kjøre gjennom Dead Man’s Curve før vi kommer til Grants, hvor vi tar en avstikker mot Acomaindianernes hellige by Ski City, bebodd i mer enn 1100 år. Her blir det guidet tur ca en time. En hellig by for indianerne.
Videre til Ramah, en liten mormonerlandsby for et kort stopp. Vi er invitert hjem til indianerfamilien i Zuni Pueblo. Her får vi prøvesmake hjemmelaget ”indianermat”. Videre mot Gallup og overanatter på det legendariske hoteller El Rancho, som har vært base for utallige filmsett.

Kjøredag 8. Gallup, New Mexico – Williams, Arizona. Ca 410 km.(ca. 5 timers effektiv kjøring).
Vi krysser grensen til Arizona ved Lupton.Videre til Petrified Forest National Park og vi kjører langsomt gjennom parken. Painted desert er en del av parken. Lunsj i Holbrook hos Joe & Aggie’s. Svipptur innom Winslow (takket være Eagles). Videre til William, 2ooo m. o havet. En kjempehyggelig landsby med blide og trivelige mennesker Basen for turen til Grand Canyon. Stedet er som tatt rett ut fra en westernfilm. Felles middag på ekte cowboysted med BBQ og live countrymusikk. Vi skal bo her i 2 netter. Anledning til å vaske tøy.

Kjøredag 9. Williams – Grand Canyon- Williams – 190 km tur/retur.
Velkommen til fantastiske Grand Canyon. De som har meldt seg på helikopter tur følger med guiden. Bestill turen før du reiser hjemmefra. Buffetlunsj før vi setter oss på syklene og kjører opp til et av utsiktspunktene ved Grand Canyon. Solnedgangen er fantastisk. Siste kvelden i Williams foreslår guide felles middag på Cruiser’s kafe, en god, gammel Route 66 kafe med rimelig mat.

Kjøredag 10. Williams, Arizona – Las Vegas Nevada. Ca. 450 km. 5- 6 timers kjøring..
I dag skal vi til gamblerparadiset og lysbyen Las Vegas. Vi kjører vestover langs ”routen” til Seligman, byen med en gate. Her besøker vi en livlig, norsk dame fra Eidsvoll, som har bodd i USA i over 45 år. Hun disker opp med litt mat for oss, og byr på ”live countrymuskk”. Et uforglemmelig besøk før vi fortsetter og setter kursen for Black Mountains og Sitgreaves pass på smale og svingete veier. Den gamle gullgruver-byen Oatman ligger midt inn i fjellmassivet. Videre på Interstate 93 til den imponerende Hooverdam med besøk på museet. Siste etappe gjennom Boulder City til las Vegas. Innsjekking på et av de flotte hotellene.

Hva gjør vi i Las Vegas? Vi anbefaler alle å ta turen nedover Stipa – Las Vegas Boulevard. Hva med Candlelight Wedding Chapel, som vier folk 24 timer i døgnet 7 dager i uka. (Vi spanderer en flaske champagne til deltakere som gifter seg på turen).

The Fashion Show Mall, Las Vegas største kjøpesenter med over 200 butikker eller Premium Outled med 80 % rabatt på merkevarer.

Besøk også the Mob Museum med spennende mafia histoier er et must. Eller besøk de store hotellene. Treasure Island med pratsammenstør hvert 90. minutt eller tropiske paradiset Mirage med vulkanutbrudd. Caesars Palace – byens beste casino og med byens mest eksklusive butikker.

365 kvelder i året er det et stort utvalg av konserter og show. Hit kommer de store stjerner.

Kjøredag 11. Las Vegas, Nevada – Los Angeles, California. Ca. 420 km. (5-6 timers kjøring gjennom Mojaveørkenen og inn til LA.)
Tidlig start og via Mojave naturreservat, og omtales gjerne som stedet Gud glemte. Under 2. verdenskrig hadde US Army treningsleir her for soldater. I Barstow er vi inne på gamle Route 66. Gjennom Cajun passet ned til San Bernardino og til Los Angeles. Trafikken på motorveien er tett, men vi tar det piano, og kjører direkte til Harley forhandleren i Glendale, en annen bydel av LA. Der leverer vi syklene, og blir transportert i buss til hotellet vårt, som blir vår base resten av turen. Nå kan dere med god samvittighet ta en øl eller to ved bassengkanten og gratulere hverandre med å ha krysset USA og ha kjørt hele Historic Route 66. GRATULERER!

Kjøredag 12. Las Vegas og California.

Tur 1:

Hotel Rex, a Joie de Vivre Hotel hotel-rex-joiedevivre.hotelsone.com/‎
CA 562 Sutter Street, Union Square, San Francisco, 9410
Dette boutique-hotellet er inspirert av kunst og litteratur fra 1920- og 30-tallet, og ligger i teaterområdet, sekunder fra Union Square, og tilbyr sjarmerende overnatting og moderne fasiliteter.
Utforsk mange av sentrale San Franciscos mest populære attraksjoner, inkludert det historiske taubanesystemet som ligger innenfor gangavstand fra Hotel Rex. Luksusbutikker, Moscone Convention Center, Chinatown og Fisherman’s Wharf ligger også bare minutter unna.
Begynn dagen på Hotel Rex med frokost på stedets kafé. Planlegg dagens aktiviteter med hjelp fra hotellets personale eller dra nytte av gratis trådløs internettilgang. Slappe av på kveldstid med hotellets vin-”happy hour” og lytt deretter til levende jazzmusikk på stedets Café Andrée.
Rex tilbyr en unik hotellatmosfære, med historisk møblement, antikke bøker og eksotiske gjenstander. De koselige rommene på hotellet er utstyrt med toppmoderne fasiliteter – inkludert flatskjerm-TV, iPod-dockingstasjoner og mini-kjøleskap.

Clift – A Morgans Original www.clifthotel.com/en-us/#/home/
495 Geary Street, Union Square, San Francisco, CA 94102
Dette hotellet ligger ca. 5 minutters spasertur fra Union Square. Design hotell med spa service. HAr DJ som kommer inn på weekender og en bar som er fra 1933 og veldig populært.
HOTELL

Hotel Adagio, a Marriott Autograph Collection
550 Geary Street, Union Square, San Francisco, CA 94102
Sentralt beliggende i hjertet av San Francisco. Luxury boutique hotell – 5 minutters spasertur fra Union Square og 2 minutter fra The American Conservatory Theater. I hvert rom har de en iPod docking station og en 32 tommers flat screen TV med filmkanaler. Treningssenter og resepsjonsservice 24 timer i døgnet. The Mortimer, en chic coctailbar serverer drinker i lobbyen hver kveld. The Green Room tilbyr frokost hver morgen.

Pakke 1: 26/6 – 30/6 – 4 netter.
Rex hotel -kr. 3.285.- pr. person i dobbeltrom.
Clift hotell – kr. 3.975.- pr. person i dobbeltrom.
Adagio hotell. Kr. 3500.- pr. person i dobbeltrom.
Pakke 2: 27/6 – 30/6. 3 netter.
Rex hotell – kr. 2.485.- pr. person i dobbeltrom.
Clift hotell – kr. 2.985.- pr. person i dobbeltrom.
Adagio hotell – kr. 2.650.- pr. person i dobbeltrom.
Frokost kommer i tillegg: 10 dollar pr. person
Flyreisen fra Los Angels og til San Fransisco

Gutteturen, LA – Chicago

Dag 1.
Avreise fra Gardermoen eller San Fransisco til Los Angeles.

Dag 2:
Kjørefri dag i Los Angeles. Opplev det beste av Hollywood, Universal Studios og andre godbiter.

Dag 3:
Kjørefri dag. Santa Monica Beach og Venice Beach. Det vestlige utgangspunktet for den historiske Route 66 USA.

Dag 4:
Los Angeles – Las Vegas: Vi besøker bl.a. Mojave naturreservat, Nevada.

Dag 5:
Kjørefri dag. Vi bruker hele dagen i Las Vegas og opplever det beste av byen

Dag 6:
Las Vegas, Nevada – Williams, Arizona. Vi opplever bl.a. Hoover Dam.

Dag 7:
Vi besøker fantastiske Grand Canyon. Vi flyr bl.a. helikopter over den store sprekken

Dag 8:
Williams, Arizona – Gallup, New Mexico. Høydepunkt: Flagstaff til Winslow, Arizona

Dag 9:
Gallup, New Mexico – Albuquerque, New Mexico. Da er det er ville vesten igjen!

Dag 10:
New Mexico – Santa Rosa. Høydepunkter: Madrid og Santa Fe.

Dag 11:
Santa Rosa, New Mexico – Amarillo, Texas. Vi kjører over prærien og krysser grensen til Texas.

Dag 12.
Amarillo, Texas – Stroud, Oklahoma. Vi legger resten av Texas for våre føtter (dvs hjul).

Dag 13:
Stroud, Oklahoma – Springfield, Missouri. Godt, gammeldags US Route 66-stoppested.

Dag 14:
Springfield, Missouri – Springfield, Illinois. Vi opplever bl.a. Devil’s Elbow.

Dag 15:
Springfield, illinois – Chicago, Illinois. I dag er veien selve opplevelsen.

Dag 16:
Kjørefri dag i Chicago. Vi oppleve det beste av byen og også Harley-Davidsons fødested Milwaukee.

Dag 17:
Hjemreise + kjørefri dag i Chicago. Høydepunkt: Millennium Park, ved Michigan Avenue, Chicagos paradegate.

Dag 18:
Avreise til Gardermoen

Jenteturen Chicago –LA

Dag 1:
Avreise fra Gardermoen og ankomst Chicago. Transfer fra flyplass til hotell. Velkomstmøte og avslapning ved bassengkanten.

Dag 2:
Kjørefri dag i Chicago. Vi oppleve det beste av byen og også Harley-Davidsons fødested Milwaukee.

Dag 3:
Springfield, Chicago – Illinois. I dag er veien selve opplevelsen.

Dag 4:
Springfield, Springfield, Illinois- Missouri – Vi opplever bl.a. Devil’s Elbow.

Dag 5:
Springfield – Stroud, Oklahoma – Godt, gammeldags US Route 66-stoppested.

Dag 6:
Stroud, Oklahoma – Amarillo, Texas – Vi legger resten av Texas for våre føtter (dvs hjul).

Dag 7:
Amarillo, Texas – Santa Rosa, New Mexico – Vi kjører over prærien og krysser grensen til Texas.

Dag 8:
Santa Rosa – New Mexico – Høydepunkter: Madrid og Santa Fe.

Dag 9:
Gallup, New Mexico – Albuquerque, New Mexico. Da er det er ville vesten igjen!

Dag 10:
Williams, Arizona – Gallup, New Mexico. Høydepunkt: Flagstaff til Winslow, Arizona

Dag 11:
Vi besøker fantastiske Grand Canyon. Vi flyr bl.a. helikopter over den store sprekken

Dag 12:
Williams, Arizona – Las Vegas, Nevada – Vi opplever bl.a. Hoover Dam.

Dag 13:
Kjørefri dag. Vi bruker hele dagen i Las Vegas og opplever det beste av byen

Dag 14:
Las Vegas – Los Angeles – Vi besøker bl.a. Mojave naturreservat, Nevada.

Dag 15:
Kjørefri dag. Santa Monica Beach og Venice Beach. Det vestlige utgangspunktet for den historiske Route 66 USA.

Dag 16:
Kjørefri dag. Opplev det beste av Hollywood, Universal Studios og andre godbiter.

Dag 17:
Avreise til Gardermoen